Let's Exchange d Link!

Click me please...

Friday, December 17, 2010

Akulah Mangse Rompakan...Dushh!!Demm!!

OKEY...kejadian ni berlaku pada isnin aritu..OKEY lagi...selepas 6 hari...baru aku ada feel nak cerita kat sini...dan OKEY lagii.....handphone aku yang penuh dengan gambar2 yang aku sayangi telah menjadi barangan blackmarket budak2 haprak!

Isk2..sedih memang sedih...handphone tu ade satu nilai sentimental pada aku...aku belinya dengan perasaan yang sangat gembira...sangat menyayanginya..Tapi, xtaula nape...npon tu macam xlekat dengan aku. Minggu pertama aku beli..aku tertinggal dalam kereta kawan aku...keesokan harinya aku dapat semula. Sebulan lepas tu, aku pergi Hong Kong, aku tertinggal dalam train airport line...aunty cleaner jumpe, dan menyorokkan npon aku tu dalam potted plant...Lecturer aku nampak. And bile aku bising2 npon aku ilang..trus ktrg attack cleaner tu, n pg kt potted plant tu..Alhamdullah..dapat semula..n cleaner tu mungkinsudah dibuang kerja! Kesian...tapi sape suroh...Lagi sekali, time nak makan Pizza Hut Seksyen 7...aku tertinggal lagi npon tu sorg2 dalam restoran...dah sampai kete, baru pasan..berlari2 aku pegi amek smule, fuhhh...masih ade! See....banyak kan kes aku tertinggal encik Satio ni...

Dan...pada 13 December 2010...okey aku silap..sebab aku kuar mlm...dalam area 10.30pm aku kuar dr umah...Aku nak ke Cheras, ade kawan mintak tolong sket. So, dengan niat suci nak tolg org, tapi jam dah menghampiri 11.15pm..dan aku memang xpenah langsung ke Cheras...aku berentikan kete kat susur masuk parking Mid Valley untuk cari location dalam gps npon aku...Okey aku silap lagi sebab gatal2 nak merasa angin malam n malas gune aircond, so aku bukak tingkap dalam 1/3 je...Aku parking, tutup enjin, padam lampu. Hah!Sangatla bijak tindakan aku pada malam tersebut!

Dalam 10 minit kitorang benti...tibe2 ade due bijik rxz benti sebelah kete aku..aku ingat pakguard nak marah ktrg benti situ (sangat innocence)..tibe2 je mamat tu grap npon aku..aku rentap tarik balik (pahal nak amek npon orang!) tapi..besela...pencuri jalanan..die rentap lagi kuat, n bejaye melarikan diri...Dengan kete da off enjin..aku stat jugak n tekan minyak nak kejr..tp..aku sedar aku hanye melakukan satu perbuatan yang sia2 dan merbahayakan diri sendiri...

Berasa sangat bodoh dengan kecuaian diri sendiri..aku trus drive balik umah...Lagipun adik aku cakap, perompak tu pegang pisau acu kat aku..tapi sumpah aku xperasan!!

Hm..sedih..tapi paling besar adelah..pengajaran....Ape yang aku dapat adelah...

1) Jangan Keluar Lewat Malam!
2) Jangan Drive dengan Membuka Cermin!
3) Jangan Parking di Tepi Jalan untuk Jangka Masa Melebihi 10minit!

Malam tu, kalau aku xmelakukan salah satu daripada di atas, Satio masih lagi menjadi milikku...Isk!!

2 comments:

Nurul Kornain said...

sabarla zue... bende dah jadi. nurul pun dah banyak kali kes. kes ragut. kes pecah masuk bilik. lain kali hati-hati k.

xuelia said...

huhu..tula...y penting..amek pengajaran..brg y lepas jgn dikenang!sedih!

Post a Comment