Let's Exchange d Link!

Click me please...

Monday, October 1, 2012

Life After Married + Pengstrukturan Semula Kehidupan

Huh...tajuk tanak sastera kan?

Haha...yela...orang cite-cite pasal kehidupan lepas kawen...aku nak gak share ngan uolllsss... Dah kawen tu, harusla ada pengstrukturan semula kehidupan...dulu sorang skarang berdueee...bak kate SM Salim..hahaha...

Ok...almost akan tanya aku...'best ke da kawen?'

Hahah...nak je aku jawab...'TAK BEST!'

Hoh...dah kenape??? Kami PJJ=Perkahwinan Jarak Jauh

Huhu..seksa gile dowh...sape rase taula...

Aku ngan cekpaes dah lame macam ni (Err...incik abang..saye tau incik abang selalu stalking blog saye...xpe kan saye namekan incik abang=cekpaes..hehe..mcm best n cumil name tu..leh kan??). Dari seawal kitorang kapel...sampai bertunang..sampai dah kawen neh memang pjj. Kalau ye pun dapat dekat, xlame manela...dalam 3 bulan macam tu dah jauh semula. Dahla cekpaes keje site basis. Bergantung ke mana company nak hantar, kat situla dia. Sekarang luckily kt my hometown=Manjung, Perak. So 2 minggu sekalila aku balik kampung, and 2 minggu sekali jugak beliau balik klang.

So, ini dah minggu ke empat kami kawen..(yeay!!). Dah 3 minggu berturut2 aku n cekpaes berulang-alik manjung-klang. Huhu, kalau dulu mase kapel/tunang, harusla rindu...tapi rindu die xsame. Rindu mase da kawen neh buleh bikin nanges tahu.....huaaaaa....saye nk somi saye...huaaaaaa!!!!! (ok..shadap!) Tula bile orang tanye..nak je aku jawab 'tak besttt!!! sebab kene pjj ngan cekpaes saye...iskisk...'

Rumah? Haha...aku memang menyewa sendiri dah 2 tahun. So barang-barang asas tu dah adala... Barang asas aku? Washing machine (ni wajib gila priority tahap 1 mesti ada dalam rumah), peti ais (minibar je..tu pun aku beli mase kat utm dulu lagik) n astro (ni masuk2 umah trus order...hahah). Hmm....cukupla nak idup! Pakaian, makanan n entertainment, cukup! So, x macam 'shock' sangatla untuk preparation rumah. Cekpaes sekarang sedang melengkapkan perabot2 penting. Sebulan beli satu barang, lame2 lengkapla!

Ape yang best lepas kawen? Haha...tido ade bantal peluk! Papoy yang cekpaes adiahkan 2 tahun lepas ntah kat mane2 kalo cekpaes balik...kalo x, papoy tula aku lenjan mase tido..huhu..(papoy adelah softoy berbulu dengan diameter perut 2 kali ganda aku..hahaha). Then, sewa rumah cekpaes bayarkan! Tanggungjawab katenye...luv u cekpaes! Sebelum balik, mesti belikan aku makanan sikit2...hehe..best2! Kalo dulu jaga diri sendiri...sekarang ade orang jaga...chewwwahhhh!!! Pastu bile kuar jalan-jalan@dating, leh pegang tangan sukasukahati! Haha..kalo ade orang nak jeling jeluat sampai terjojol bijik mata pon gua pedulik hape...kami dah halal! Hehe...best sangat! (yela...baru2 kawen nih..muke lom transform jadi makcik+pakcik lagi..mesti orang ingat budak2 kapel tp memiang..padahal da kawen...tu yang best tu!)

Pengstrukturan semula kehidupan? Haha...ini belum full...sebab kami xbetul2 duduk same lagi. So...lehla aku bermalas-malassssaaann... Huh..teruk-teruk..haha. Tapi, bile ada baju lelaki lam basket baju kotor aku...(em..pelik..) bila kena sidai baju2 cekpaes yang aku dah bese nampak mase sebelum kawen dulu..(haha...pun rasa awkward). Berdua dengan seorang lelaki yang sepatutnya xbleh berdua dalam sebuah umah...Haha...aku penah menjerit kuat sebab terkejut kat die. Ada banyakkk lagila. Ni belum duduk sama neh...da duduk sama lagila banyak nanti. So, 1st skali, kene less malas, more rajin. Less tido..haha. Kene ubah perangai tido mati..isy2...nanti jadi mak yang teruk aku neh kalo stick dengan perangai tido mati ni...n blablabla...(xkan nak reveal cni kan..kantoila perangai busuk aku...haha)

Tapi, campur tolak bahagi darab...Life after married....LAGI BEST!! So, kepada yang belum ada niat nak kawen..cepatla2 pasang niat & kawen! Bestla...serius best! Adios!

P/s: B2B....stay tune! Ada a lot of things nak share ngan uollsss...Wedding review..props to rent/sell...wait 4 me ya!! (Antara items nak rent (kain bulubulu-offwhite, pahar-ceramic,silver, payung jepun-pink,paper lantern-multi size&colors, white calla lily artificial hb, mix white lili+pink roses+orchid artificial hb, white deco box with mirror-1'x1',etc...siape2 nak awal leh email dulu ke xuelia_owen@yahoo.com)

5 comments:

s h a said...

Salam kenal...

Congratz on your wedding...sy aishah b2b from seremban...dah link and follow your blog...
http://lurvevanilla.blogspot.com/

xuelia said...

he...thanks follow sha!

Nurul K said...

hehe.. best eh kawen? sonok baca entri ni. congrats.

xuelia said...

haha..nurul...xbest sebab kene tinggal! he...cepat2la kawen nurul...

nur said...

"penah menjerit kuat sebab terkejut kat die"..huahuahua..ini memang lawak!

Post a Comment