Let's Exchange d Link!

Click me please...

Saturday, October 3, 2015

Its Been 10 Years and Counting...

It has been 10 years and counting (Alhamdulillah & InsyaAllah).

Aku tak ingat, tapi dia ingat. Exactly 12am semalam (or shall I said tadi?) my husband said 'Eh, annivesary couple kite!'. Hehe...so sweet of him even though no celebration prepared. And siap lupa how many years he's been through with me pulak tu. Grrrrr. Dia kata 9 years. Its actually 10 years lah Abang.. 4th Oct 2005 - 4th Oct 2015 (and counting insyaAllah)

Reminiscing the moment we're declaring our relationship...

I'm accept him into my life hesitantly. Yes HESITANTLY. Why? Aku bukan jenis mudah percaya orang. Believe me. Sepanjang kehidupan aku, only few people yang aku betul-betul trust. Aku pernah kena tipu with so called bff, since that aku memang susah nak simply put my trust to any people. Even aku masa start kerja dengan bos aku (chinese) pon aku dalam cautious mood takut cina ni jual aku.-Feeling funny? Yes u can laugh out loud. I am that type of person.

So, when I'm deciding to accept him, few thoughts came into my mind

Dia ni betul ke nak ke aku?
Ke dia ada betting ngan kawan-kawan dia kalau aku accept dia menang or so on (Ok ini kelakar. Masa tu gila novel Ahadiat Akasyah so...err...otak aku boleh ek pikir macam ni??)
Ikhlas ke dia ni?
Ke just saja-saja nak mainkan aku?

Tapi, aku serahkan semua kepada Allah.

If this relationship last long, Alhamdulillah.
If dia berniat nak main-main je, I'll show him my good side until dia yang x boleh lepas aku.
If putus ditengah jalan, maknanya kami tiada jodoh.

With that, we officially couple. Getting engaged on 28th May 2011. Solemnization on 7th Sept 2012.

Alhamdulillah Allah will us to living happily ever after.

Saya nak tua dengan dia
Harungi dunia ini bersama dia
Di akhirat juga bersama dia.

I love him. I love him. I love him.

Terima kasih Allah.


1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment