Let's Exchange d Link!

Click me please...

Monday, May 7, 2012

Wedding Update : Wedding Outfit

Lagi 122 hari..banyak lagi projek DIY aku xsiap2..at this rate..i might be a bridezilla!!! Huhu...

Oklah..kire hari memang seram...baik truskan usaha keras supaya sume yang di plan dapat dilaksanakan...

Nak update pasal wedding outfit aku...

Nikah
Ini problema sket...my bff nak belikan kain kt Bandung, tp bulan 6 nanti..dan beliau sangat2 berbesar hati untuk menghadiahkan aku baju nuikah tersebut...Jadi aku memang xbleh mengecewakan die..aku kena tunggu..da tanye Auntie Gally (Tailor kegemaran) If nak buat baju kurung moden biase, die still leh terima...fuhh..menarik nafas lega.. Cadangnya baju nikah nak yang simple je...

Colour : Baby Blue/Tiffanny Blue
Cikpaes's : Baju melayu sulam + Samping Putih Songket + Songkok Hitam with silver brooch
Me : Chiffon, Baju kurung Moden with scattered beads + white tudung n veil (with scattered beads n 3d flower)

Haha..xtaula how it will be.....Ya Allah..selamatkanla Majlis kami..huhu...

Reception Sitiawan (Bride's)
Yang ni aku da bleh bersenang2...sebab aku sewa baju dati Haszelynn D'Jauhari, Kuala Selangor...aku xmampu kot ntuk wat every dress untuk wedding aku..(Takut xsempat@xcantik..huhu). So, full from up to toe...hiasan je belum..And cadang2nya kasut nak beli...And bercadang2 lagi (berangan atau lebih tepat) nak wat veil sendiri...Sebab veil dia bagi sama macam baju..Jadi veil xnampak menyerlah... Tapi kebarangkalian ntuk wat veil sendiri pada masa skg ni tinggla 10%..huhu...

Colour: White
Cikpaes's : Kot Pahlawan + Tiffanny Blue/Turqoise Tanjak, Bengkong n Sampin
Me : White dress with turqoise/tiffany blue/blue detailling (beads+3d flower)

Bajunye sgt2 ohsemm!! Tapi da dipakai 4 kali before aku booked aritu..Tapi xpelah...baju tu xpenah reach sitiawan/kl ag..hahahaha....janji baju ohsem, masuk tema n booked with perfect price! (RM600 untuk sepasang bride's n groom's)

Reception Sungai Buloh (Groom's)
Ini..aku memberi cadangan kat FFIL untuk tempah...dijadikan hantaran..dan dipakai semasa Groom's Reception. Dengan justification..sewa lagi mahal..tempah konfem xsampai RM300...baju ikut size and dpt pakai after kenduri (janji wat yang simple la..) Fuhh...my FFIL bersetuju dengan cadangan aku...

So, aku bercadang nak kaler pink belacan..macam sweet2 je kan kaler tu..huhu..but my FMIL xberapa suka..kusam n xmenyerlah katanya..Lagipun aku ni xdelah cerah sangat (gelap to be honest..haha)...agak xbape menyerlahla kot kaler tu ngan aku...So, aku decide amek kaler purple manggis. (haha...actually my FMIL nk pakai kaler ni masa kenduri dorang..aku aku da blur waktu pilih kain aritu....) So, kami membeli kain di Kamdar...dengan harga2 berikut

Plain Chiffon - RM5.00/m
Lining - RM3.80/m
Satin (Baju Melayu) - RM6.50/m

Murahhh kan? Yet kain die berkualiti! Haha..cadangnya nak beli chiffon yang RM3/m tu..tp my FMIL xbagi...xyahla beli yang murah sangat katenye...beli yang RM5/m pun dah okey...Okeh..saya patuh cadangan mama..hehe...Total..7m chiffon, 4m lining, n 4.5m Satin...RM79.XX....Pada akulah..sangat2 ok kot harga kain ntuk sepasang baju bride's n groom's...Tapi kain asas jela...belum tempah wat beading sume lagi...

So, balik umah wiken lepas, aku dah menempah baju macam aku cite lam entry ni (klik sini)   . Auntie Gally kate xjanji leh dapat macam dalam gambar tu due to xtau actual design (cutting) and material kain macam xsama (dalam gambar mcm pakai chiffon silk)...(Huhu..agak down disitu). Tapi...saya tau auntie boleh! Saya yakin dengan kebolehan auntie!! (motivasi diri sendiri). 2 Jun 2012 ni auntie kata boleh amek...Xsabar! Xsabar nak tengok jadi apakah..and nampak gemuk x bila pakai...n mungkin perlu perah otak untuk memperfectkannya..huhu...(u can do it babeh!)
Jadi, d details untuk groom's reception will be:-

Colour : Purple Manggis+Silver/Grey
Cikpaes's:Baju Melayu Sulam (purple)+Tanjak,Bengkong,Sampin (Silver)
Me : Purple dress with silver/grey detailling (patch laces/beads/3d flowers) + grey tudung+grey/silver veil (3d organza flower)

Bertukar nampaknya tema untuk groom's reception kan. Xmenjadila tema fuschia pink+silver idaman aku. Da jadi purple manggis+silver...

Kemain panjang eh? Ada banyak ag nak share ngan korang...xd masa nak update..huhu..sorry guys..thanks for reading! Adios!!

(P/s:berdebar2 dah ni...4bulan lagi...huhu...macam nak wat Tajuuu Kage Bunshin No Jutsu kepada 3000 org zuliana bagi menyiapkan projek2 DIY yang di plan...hahaha--kalo tgk naruto korang mesti faham ape aku mepek nih)

1 comments:

Blogger said...

If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you have to watch this video
right away...

(VIDEO) Have your ex CRAWLING back to you...?

Post a Comment