Let's Exchange d Link!

Click me please...

Friday, July 27, 2012

Perihal Kad Jemputan...

Currently...I'm a BRIDEZILLA!!

Haha...yeah..that's what I am...A lotlotlotlotlots things to do...Ada lagi 41 days...ommoo....

Okeh..what i'am currently working for?

INVITATION CARD!

Huh..punyela banyak cabaran nak wat invitation card sendiri...Memula, aku nak wat simple invitation, kaler putih, then ade reben kt tepi... Tp, due to printer xbest (nak hasil printing cam laserjet tu..hahah) design ni xberjaya diteruskan. Dah print...tp, sangat nampak handmade invitation..huhu..dan xstyle..huhuhuhu...

So, aku saje-saje lipat 2 doily paper..try wat die macam sampul kat kad tu...ting! idea timbul...haha...why not, just buat simple invitation atas sehelai paper je..then msukkan dalam sampul doily tu..senang cantik n....murah ke? So..start cari doily paper! Tau kan Nora ade jual...setakat-setakat yang aku survey, kat nora memang murah! Of course ada postage charge, tp still murah nak compare ngan apa yang aku dah jumpa time tu.. So, aku contactla nora..huhu..tapi nora berkursus n kind of busy that time. Aku actually duduk kat Taman Sentosa, Klang. Before this, aku ade pernahla beli barangan pembungkusan kat satu kedai kat Andalas. Memang kedai tu murahhhh gile! So, that day, aku pegi ke kedai tu, actually nak cari cone plastic (ni sampai skang xjumpe..isk! any suggestion?). Tapi, beli bende laen..hahah...brown paper bag...harga 2.90 for 100pcs, then..ada jual doily paper!!!!kyaaaaa!!!  Haha..dan harga yang sangat murah pulak tu...5.5 inch RM5.60, and 3.3 inch RM4.50...haha....So...apa lagi..ambillah! So, doily invitation design..CONFIRM!

The next is...aku punya kad size 5.5x5.5inch...Huaaa...masalah sampul plak! Pegi cari kt Becon...xd jual sampul 6x6inch. Kebetulan belakang ofis aku, ade satu kedai stationary. So, saje2la aku try g tengok..hah! Ada! tp mahal...sekeping 18sen.. So, aku tanya budak kedai tu, if aku nak 1000pcs, harga camne? Die call supplier..1000pcs, 80hengget! Sekeping 8sen! Okeh! Murah! Tapi ni xbeli lagi..haha...Tapi da tau mane nak cari!

So, balik rumah, happily aku start printing.. Print 50 1st...Waktu dah area2 40lebih...ink habis! Huaaaa!!!!!! Stress! Try inkjet kat catridge..bile printing, quality xcantik. Huhu...Cabaran betulla. So, skang pending nak g mencari ink plak. Harini nk g gak cari ink. hopefully pasni bejaye!

Total damage untuk sekeping invitataion card aku...

Kad - 4sen
Doily Paper - 4sen
Sampul - 8sen
Printing - 15sen
TOTAL - RM0.31

Ha....best x? Google+Rajin=Jimat+Best! Haha...tapi kad aku simple je...hanya doily yang bagi nampak die grand sket...

So..Dengan ini...aku seikhlas hati menjemput rakan-rakan blogger sekalian untuk memeriahkan majlis kami di Sitiawan, 8 September 2012, dan Sungai Buloh, 16 September 2012. Kepada yang berminat untuk kad jemputan sila tinggalkan alamat di ruangan komen yea!

P/s: Ada perasaan berbeza masa tengok kad jemputan yang tertera nama kami berdua..Finally, apa yang dirancang semakin menghampiri kenyataan. Syukur Alhamdulillah...

9 comments:

❤Cik Myra❤ said...

xue yang myra tau, sangat kreatif! ^_^
sume bole DIY..:)
ayat yang last tu suke, " ada perasaan berbeza masa tengok kad jemputan tertera nama kami berdua.."
yup..dan itu la yang saya rase..:)

xuelia said...

he..kannn...rase laen bile ape y dirancang semakin nk jd kenyataan. He..xdelah kretip mane pon..huhu..men bedal je..janji dpt kurangkan kos!

Diyana said...

nak tgok kad... and nak kad... hehe (^_^)

xuelia said...

haha..nnt! sampl yang dah siap aritu dah hantar balik kampung...nnt bile da siap lg, akn share kt cni;..tp biase2 jr..huhu...btw..give me ur address diyana! nnt sy akn antar kad!

ciksusu said...

mesti comel kadnye ;)
nak jugak! setiawan je boleh g ni ;D

Diyana said...

nak emel xue

xuelia said...

@diyana; xuelia_owen@yahoo.com haha..emel xbleh blah ek? tp malas nk wat emel len..huhu..
@ciksusu; hehe...tu zue da bg emel...emel la address, nnt zue antar kad!

anaztasias nora aira said...

Alhamdullilah, setel juga. moga dipermudahkan urusan tau ! Waaa xsabar nak tgk awak kawen :)

xuelia said...

hehehe..tulah! email la address nora...nak bg kad! ;)

Post a Comment