Let's Exchange d Link!

Click me please...

Tuesday, May 22, 2012

Kanzashi Flower - In The Making...

Kanzashi Flower...Made by denim fabric.
Teruja lepas baca post Sarah pasal tutorial Kanzashi Flower semalam! He..balik keje, aku trus godek almari..cari seluar jeans lame (yang da xboleh pakai setelah proses pengecilan diameter pinggang sukses).. Gunting si seluar jeans tu kepade 2"x2" squares...Stat buat! Yeay!! Berjaya! Walaupun macam xkemas sgt..akan diperkemaskan ag pasni!-si seluar jeans pasti sedih..tp xpe..skg awak da jadi hot pants..haha!


He..setel da satu idea DIY lagi...aku nk buat Denim Kanzashi Flower ni sebagai corsage untuk dibagi kepada family+bff+relatives+penanggah. Balik ni nak tunjuk kat mak! (nak wat muke comel..sambil harap mak pon turut suke..hahaha). Kalo rajin nak tunjuk kat mama (my FMIL) skali! (Kalo ade mase nak watkan la...huhu). 

Ade sesape nak suggest ape y patut diletakkan kat tengah bunge itu? Crystal gems bead @ fabric button (dengan kaler2 yang striking cam fuschia contohnye)...which one do u prefer?

P/s: Macam nak sewakan baju tunangla (sayang tgk xpakai2 pun pas tunang setahun lepas..) Dapat sambutan x agak2?

8 comments:

SarahSyafiq said...

jadi, kemas2.jeles pulak tgk dah mcm buat byk nie.

xuelia said...

Haha..optical illusion je tu..xkemas sgt sbnrnye..sbb just tgk 1st video y sarah post tu..die trus direct kat benang kan...arini baru ade mase bce full post sarah tu, kne semat gne peniti, potong n baru gune benang..pasni nak wat camtu! he..chayok2!

Nisa Dawi said...

hehe...zue hebat..dah jadi dah die punye..=)
cantik tu,

erm...tgh2 tu mcm lawa letak fabric button yg kaler striking kot...=P

xuelia said...

he..adik pon cakap gitu, letak fabric button...nnt trylah siapkan...

SOULMATE is said...

wah..cntik :)
suke2 wat gak..kiter dlu wat xberapa jd...tp last2 buat lain je...haha...
nasib ms bg kat fmily incik tunang masa majlis tunang arituh dirg kata cntik..padahal buruk :P...hahaha

yup..nisa punya idea mantop :)

p/s : sarah punya tutor wat org seme teruja :)

xuelia said...

haha..btul tu..

Shamilla Ramli said...

Hi..first time tgk kanzashi flower ni...awk sgt creative..=)
Salam perkenalan..new b2b from selangor

xuelia said...

he..thanks dear...skg da siap..tp xd mase nk update lg...huhu...nnt sy share lg...

Post a Comment