Let's Exchange d Link!

Click me please...

Friday, February 17, 2012

OP: LookItLove Booked! Really love it!

Sape ada baca entry aku yang sebelum ni (klik sini)...Aku berjaya book op yang sama..but with different price..

History aku mencari op/ov...
 - Aku post kat fb (bila aku bingung@runsing@xtau cane nk solve masalah aku alwayzz tanya fb)....n i am lucky enough to have frensssss yang sgt2 assisting! So macam2la op yang mereka suggest..sumenye cantik2 belaka...serious x tipu!
- Apa aku buat next? sume op2 yang direkemen tu, aku like@add friend fb dorg, n ask for quotation...sape bg pdf/image file aku simpan, sape pm aku simpan lam satu notepad....
-Mata aku pd masa tu, xtau menilai seni photography..aku bukak fb dorg, sume aku rase same je...bak ke..jangguttouch ke...
-Tp dlm banyak2 tu 1st aku tag, HR Phodeography..(ni op Intan Norazam-blog y aku slalu refer@so called DIY queen, really admire her..).  Tapi, still xde reason yang tough ntuk contact HR..gambar2 die (especially gambar Intan yang aku tgk) cantik..tp ade lagi quotation yang aku dpt lagi murah..So, aku survey2 lagi..mencari d best offer at d best price..budget aku xtinggi...op kalo bleh tanak exceed 3.5k...
-Then, one day, this op LookItLove  update gambar2 die...pre-wedding die..comelll sangat! Look it...u'll love it! (ke aku sorang je yang da kene mandrem?haha!)

Credit: LookItLove
Nak lagi? Haha..i don't mind!

Credit: LookItLove
Credit: LookItLove

Gambar Kawen...

Credit: LookItLove
Credit: LookItLove
Ha...can I say this..STUNNING! Ni 1st op yang mate aku melekat tengok job die...aku pon bukakla hasil kumpulan quotation aku..mcm yang aku post sebelum ni.. 3 event+pre wedd+outdoor+mileage/accommodation=4.9k..isk..menangissss....

Aku compare ngan op2 len..isy..sekali da jatuh hati..xmampu pandang yang lain dah. Bukan kate op len xbest, tp aku sukaaaaa sgt dengan hasil keje op ni...gambar die bright! line die sharp..blurr effect die menarik..perspective die..pose die (of coz pose op y ajar kan...) Everything seems perfect! Aku angkat phone, try call CikLee...owner of LookItLove.. Sounds friendly...dia kate, if nk discuss, die akan dtg tempat client. How sweet is that! Haha..so aku xpayah nak drive all d way ke Puncak Alam.

So, Rabu lepas, jumpa dia after office hour.. Die dtg ngan wife die, n guess what...wife die (kak Shidah) also an op for LookItLove! Lakibini photographer! Gile kagum tahu...and dorg memang sgt2 friendly n easy going. Baru jumpa 5 minit...rse macam da kenal lame!

1st die tanya aku, berapa budget aku..aku cakap, 3.5k..dengan 3.5k apa yang dia bleh bg..die list down....2 custom album, 3 event+outdoor but no pre wedd. Alalalala..aku nak sangat pre wedd..Ntahla...kenangan zaman xkahwin xkan boleh berulang lepas kahwin. It is something dat u have to capture n keep it for life...Tu pendapat akula...K.shidah quote everything with pre-wedd n mileage/accomodation....4k....

Hm...still over d budget..aku cakap..balik pk n bincang dulu dengan cekpaes. Balik tu, terbayangkan gambar2 die yang stunning gila tu...arghhhhh...hahahahaha! (gile kan aku ni..) Does d 4k really matter? Kalo ngan op len tetap 3.5k++...quality belum tentu..Ni quality ok, cara keje dorang pn ok..pre-wedd siap ade props lg...Aku penah dengar kawan aku punye wedding, op die sangat x friendly...sedih sebagai kawan pg, op die halau2 je xbg ganggu sesi photoshoot die ngan pengantin. Ade ag kawan aku cite, op die keje ade time-basis...photoshoot 3 hour, die cover 3 hour..abes 3jam die balik. Majlis setel ke xsetel tu blkg cite...

The next day...I'd booked them! Now happily tunggu invois (mintak cekpaes setelkan deposit..hehehe) n happily imagine how when me n cekpaes posing in dat stunning pictures!!

LookItLove..Love It!!

2 comments:

S.U.R.I.A. said...

suria pun dh booking lookitlove!santek kn?!?!!

xuelia said...

huhu..betulll!!! job dorg awesome...dorg pn awesome...boleh kawan ngan dorg for life..bukan stkt ntuk jd op time wedding je. he...

Post a Comment